The Fresno Nightcrawler


23 Oct
23Oct

Fresno, CA. Statens sjettestørste by, beliggende i San Joaquindalen cirka i det centrale Californien. Byen blev grundlagt i 1872 som en jernbaneby på the Central Pacific Railroad med et stort landbrugsmæssigt oplad. Og sit helt eget overnaturlige væsen: 


The Fresno Night Crawler.


Begrebet night crawler – en regnorm - henviser nok mest til dens blege udseende og den mærkværdige langsomhed, den bevæger sig med. The Fresno night crawler kravler bare ikke. Den går oprejst på på sine lange, hvide ben, langsomt, som om den omhyggeligt og nænsomt afprøver hvert skridt, den tager. Den ser tynd og skrøbelig ud, nærmest æterisk og svævende på de infrarøde overvågningsfilm. FNC synes ikke at have nogen ondsindede hensigter. Tværtimod.


Fresnos indbyggere har taget FNC kærligt til sig som en maskot og sælger nøgleringe med FNC-motiv, hæklede night crawlers, t-shirts, klistermærker, mundbind og plysdyr. Den ser altså også sød ud. Måske ligner den mest af alt et par hvide pyjamasbukser med et lille hoved syet ovenpå og med et syvårigt barn på Halloweenballade indeni. The Fresno Night Crawler er simpelthen så kær.


FNC blev første gang observeret i 90erne, da en mand, der kun lod sig identificere som Jose, anonymt delte sin overvågningsfilm, hvorpå man så to Fresno Night Crawlers, en stor og en lille, som mor og barn, bevæge sig ned ad en skråning mod et ukendt mål. Jose blev så bange for, hvad han så, at han ikke turde gå ud af sit hus og blev hjemme ugerne efter, at hans havde set dem. 


Siden har mange hævdet at have set Fresno Night Crawlers udenfor Fresnos grænser, og mange af disse har produceret falske beviser på deres eksistens med både dukkeføring og CGI.


Der er naturligvis en bred vifte af forklaringsforsøg:


Er the Fresno Night Crawler en hidtil ukendt art?


Et ekstraterrestialt væsen?


Et paranormalt, spirituelt eller overnaturligt væsen?


Et interdimensionalt væsen?


Eller…


- trick or treat – et par hvide bukser, der bliver animeret? (Grib stilen til Halloween)


Der er dog et enkelt forsøg på at forklare FNC’s natur, som er endnu mere sød og nuttet end de ovenstående:


Indfødte amerikanere i området siges at have kendt til Fresno Night Crawlers i århundreder. De hævder at FNC vitterligt er ekstraterrestiale væsener fra en planet, som mest består af sumpland, hvilket forklarer deres lange ben og langsomme, prøvende bevægelser. 


De mener at FNC er kommet for at genskabe vores tabte forbindelse til naturen og hjælpe os til at blive mere fredfyldte og bevidste. 


Andre synes naturligvis at den forklaring er noget pjat. Men de er altså søde og nuttede. Hvis du er god til at hækle en Fresno Night Crawler eller kan sy en af plys, så aftager jeg gerne et eksemplar.


Af: Louise Kristensen

Photo source: Pinterest

Kommentarer
* E-mailen offentliggøres ikke på webstedet.