Flagermus, fakenews og folketro


22 Oct
22Oct

Flagermus


Nattens små pibere –

mørkets små hunde –    

dødens herolder.


Død er den døde, men dobbelt, når flagermus

dirrende over de livløses have

kaster en skygge af hån i dens håbløshed.


Nis Petersen: Nattens pibere, 1926


Flagermusen flyver om natten, og nogle mennesker er bange for den. Den er også et mystisk og ganske magisk dyr.

I Transsylvanien er en af dem endda greve.

Man havde mange mærkelige forestillinger om flagermus i gamle dage.

Danmark går ikke ram forbi på det overtroiske plan, så lad os kaste os ud i det.


Vi starter lige med et råd til ulykkeligt forelskede mandfolk:

Man troede, at flagermus kun havde tre dråber blod, og gned man det under næsen på en pige, ville hun være forelsket i én resten af livet. Lidt svinet, men i krig og kærlighed gælder alle kneb.


Af flagermusblod kan man også skrive magiske trylleord. Kender man ordene og blander blodet med sort blæk og skriver dem på venstre arm, kan man aldrig tabe i spil (Casino Copenhagen, here I come). Skriver du andre trylleord på et stykke papir og lægger det i din bil, da du næppe har en hestevogn, kan den aldrig mere køre. Skriver du trylleord på et stykke bly og lægger det på dørtrinnet til et hus, vil alle i huset springe rundt, som var de gale. Du kan også prøve med en blanding af speed og LSD i deres Pepsi max, men det er altså ret røvet.


Er du bange for, at din telefon eller computer skal blive hacket (i gamle dage, at nogen læste dine breve eller dagbog), skal du bare smøre den ind i flagermusblod, så kan ingen gøre den skade. Det gælder ligeledes, hvis du altid vil ramme plet. I så fald skal du smøre dit gevær ind i flagermusblod (Godt datingtip: Gå i Bakkens skydetelt, og imponér din date).


Ja, flagermusblod kan bruges til vildt meget. Hvis du drikker tre dråber blod, bliver du usynlig, er det bare cool, eller hvad? Og får du en pige i kjole til at gå over lidt flagermusblod, vil hun tro, at hun går i vand og hiver op i kjolen. KINKY!

Er man kvinde og synes, at man har alt for store babser, skal man bare gnide dem i flagermusblod, og straks vil de blive mindre.


Men hvor stammer det mærkværdige dyr fra? Jo, folketroen har også svar på dette.

Folk i gamle dage troede jo, at der boede mennesker på månen, som havde flagermus til at give mælk i stedet for malkekøer, og som dyrkede valmuer, som vi dyrker korn. Derfor mener man, at alle flagermus og valmuer stammer fra månen. Se, så blev du så klog.

Kommentarer
* E-mailen offentliggøres ikke på webstedet.