Blog


Nu kigger vi på forskellen mellem den store og den lille Arkana, for de to seriers optræden i læsningen er noget af det mest væsentlige i en læsning, for vekselvirkningen mellem dem betyder gerne at fortolkningen får dynamik og momentum.

Læs mere  

Den store arkanas kort med deres mystiske skikkelser, landskaber og symboler kan virke...besynderligt bekendte. Det er som om de taler til en fra et meget dybt sted. Som en sang man næsten kan huske teksten og melodien til – og så alligevel ikke helt. Men de reflekterer noget urgammelt.

Læs mere  

Alle elsker tarot. Næsten – nogen er lidt bange for dem, fordi kortene til tider forbindes med noget uhyggeligt og farligt. Den myte punkterer vi denne artikelserie. Tarotkort er fascinerende, oplysende, fyldt med billeder med oprindelse fra hele kulturhistorien; de inspirerer til selvudvikling, psykologiske studier, og du kan lære at lave oplæg for dig selv og dine venner. Guaranteed to break the ice at parties (så længe etikken er med – den kommer vi til senere i artikelserien).

Læs mere  

Fakenews blandt datidens ”biologer” (Røverhistoriefortællere) var saftige. Her er lidt om Hugorme du sikkert ikke vidste. Hugormesagn er blandt de vildeste.

Læs mere  

I Palermo findes et system af katakomber, hvor ottetusind mumier siden det 16. århundrede har hængt, ligget og stået til skue. Dette utrolige antal af afdøde, primært munke af Kappucinerordenen, har fundet hvile her, dels som følge af denne munkeordens særligt bogstavelige holdning til kødets opstandelse, og dels fordi det bare var hot at blive stedt til hvile sådan. At blive balsameret og stillet til skue i katakomberne var simpelthen et statussymbol.

Læs mere  

Harer er ikke bare pussenussedyr... Nogle af dem er faktisk onde, samarbejder med mørkets fyrste og kan kun nakkes med sølvkugler. Bare rolig kære læser, du vil finde masser af tips og tricks til at besejre en hekse hare.

Læs mere  

Skaden Røvvrik og røvslik... Lyder det lækkert? Læs endelig videre.. Hvem er hvid som en svane og sort som en ravn, hopper som en hare, går som en mand og vrikker med røven det værste han kan?

Læs mere  

Hvad der blev af King Charles hoved ved vi ikke. Til gengæld har vi en saftig souvenir med en ram lugt af historiens vingesus og et touch af poetisk symbolik – nemlig Cromwells afhuggede hoved på en stage.

Læs mere  

Rygtet siger, at hvis du Allehelgensaften vandrer gennem syv mørke porte, vil du se de syv porte, gennem hvilke du kan skue ind i helvede selv. Jeg tænkte, at det var en myte der var lavet til at skræmme udklædte møgunger med deres slikposer, men jeg var var nødt til at prøve det. Selvfølgelig gjorde jeg det. Hvis du siger til mig at jeg ikke skal kigge under det blodige klæde i kælderen – så er det lige præcis det jeg gør...

Læs mere  

1700-tallets vampyrforskrækkelse, der sneg sig gennem Øst- og Mellemeuropa, nåede aldrig op til vore danske breddegrader. Dagen i dag trækker man på smilebåndet over vampyrer, og Nosferatu har fået en ret ekstrem make-over, da alle vampyrer åbenbart er blevet yngre med alderen ifølge Hollywood og amerikanske tv-serier. De er stort set alle teenagere eller i starten af tyverne. Det var en helt anden snak for trehundrede år siden. Dengang der var vampyrer til.

Læs mere  

Jeg har desperat bug for hjælp. Hvis nogen, der læser det her kan give mig en eller anden form for indsigt i det her, så vil jeg være dybt taknemmelig. Jeg er sikker på at nogen af jer er hardcore horrorfans, så det er derfor jeg beder jer om hjælp. Jeg har altid nydt et godt gys til at få humøret op.men det her...det har jeg gået igennem de sidste ti år uden at kunne forstå det.

Læs mere  

Begrebet night crawler – en regnorm - henviser nok mest til deres blege udseende og den mærkværdige langsomhed, de bevæger sig med. The Fresno night crawler kravler bare ikke. Den går oprejst på på sine lange, hvide ben, langsomt, som om den omhyggeligt og nænsomt afprøver hvert skridt, den tager.

Læs mere